sobota, 15 lipca 2017

Papryczki faszerowane serem

Na nieszczęście, albo może odwrotnie - niedaleko mojego domu został niedawno otwarty nowy sklep Lidla. Za każdym razem coś tam wypatrzę. Ostatnio zakupiłam malutkie, kolorowe papryczki, były takie ładne, że nie mogłam sobie odmówić.

Wystarczyło jeszcze dokupić gładki, biały serek i pyszna przekąska gotowa. Trafiła się akurat przerwa w deszczu i wreszcie można było odpalić grilla. Papryczki okazały się doskonałą przekąską.


Papryczki nadziewane serkiem
Składniki:
* kilka malutkich kolorowych papryczek,
* gładki serek np. typu almette albo bieluch,
* 100 g sera typu feta,
* pestki słonecznika,
* chili, sól,
* 1 ząbek czosnku.

Papryczki umyć, przekroić na pół i oczyścić z nasion. 




Serki połączyć rozmieszać, doprawić do smaku - u mnie ostra papryka chili i odrobina soli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pestki słonecznika zezłocić na suchej patelni i dodać do serka. Odłożyć trochę do ozdoby. 


Połówki papryczek napełnić serkiem. Wierzch posypać resztą prażonego słonecznika. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz