Roladki z piersi kurczaka, przyrządziłam na niedzielny obiad. Część wypełnił właśnie szpinak a resztę suszone pomidory i mozarella. Danie testowały tym razem koleżanki mojej córki. Twierdziły, że dobre - mam nadzieję, że naprawdę im smakowało a nie tylko nie wypadało powiedzieć nic innego.
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem lub suszonymi pomidorami
Składniki:
* 2 podwójne piersi z kurczaka,
* pęczek szpinaku (około 20 dag),
* plaster sera pleśniowego (rokpol, lazur),
* 2 ząbki czosnku,
* sól, pieprz, listki bazylii,
* mozarella,
* kilka suszonych pomidorów.
Na pozostałych układać suszone pomidory, kawałek mozarelli i listki bazylii, zrolować i również spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na maśle. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryć (może być folia aluminiowa) i dusić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.
Tuż przed końcem można zdjąć przykrywę, żeby się zezłociły, ale niezbyt długo, bo staną się zbyt suche.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz