Truskawki w czekoladzie:
Składniki:* duże, umyte i osuszone truskawki,
* tabliczka czekolady - gorzka, mleczna lub pół na pół,
Truskawki umyć i osuszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mniejszy
garnuszek umieszczamy w większym, do którego należy wlać wrzącą wodę. Lekko
ogrzewać. Do mniejszego garnuszka wkruszyć czekoladę i poczekać aż całkiem
się rozpuści. Truskawki maczać w czekoladzie mniej więcej do połowy i
odłożyć do ostudzenia. Schłodzić i zajadać.
Szkoda, że tak szybko się skończyły. Na drugi rzut poszły nektarynki, które okazały się nie mniej wspaniałe.
Nektarynki w czekoladzie:
Składniki:
* 2 nektarynki,
* tabliczka czekolady
Proporcje pozostają podobne - tabliczka czekolady wystarcza na 2 nektarynki, które po umyciu należy podzielić na ósemki. Potrzebne będą jeszcze kruszone orzeszki lub wiórki .
* tabliczka czekolady
Proporcje pozostają podobne - tabliczka czekolady wystarcza na 2 nektarynki, które po umyciu należy podzielić na ósemki. Potrzebne będą jeszcze kruszone orzeszki lub wiórki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz